Letní sezóna - nové gumy
Moderátor: Blue Lanos
Re: Letní sezóna - nové gumy
Ten soubor PDF je skoro úplně to samé jako můj typový list. Takže si myslím, že to asi nebude problém a vyřídíš to, jak píše TIBI77.

Chevy V.I.P. Cruze 1.6 LS Plus Edice 100, 91kw, černá Carbon Flash, přímé sání SIMOTA Racing Sports, Červený interier
- Reklama
To myslíš fakt vážně ten dotaz? Nebo si děláš prdelYegor píše:Nejezdím moc často tak se chci zeptat, je prasárna vykašlat se na letní gumy a jezdit celoročně v zimákách? Krom toho že se rychleji ojedou, má to nějaká jiná negativa ovlivňující například jízdu?
Doporučuju následující postup:
– natankovat do benzínového auta naftu, občasný proplach motoru prospěje
– brzdy namazat olejem, aby neskřípaly
– na kola nasadit řetězy, které ty zimáky v létě ochrání před předčasným ojetím
Sorry za jízlivost, ale nemůžu si pomoct, vždyť ty gumy tě snad učili v autoškole? Připomíná mi to jednoho poláka, profesionálního řidiče kamionu, který po evropě najezdil stovky tisíc km se zajímavou tezí o světelné signalizaci na žel. přejezdech. A jak to dopadlo
Cruze SW 1.8 LTZ, najeto 70000 km
tak Chevrolet mě s tím poslal někam. Cituji:VIP píše:Ten soubor PDF je skoro úplně to samé jako můj typový list. Takže si myslím, že to asi nebude problém a vyřídíš to, jak píše TIBI77.![]()
Dobrý den,
S politováním sděluji, že požadovaný rozměr pneumatiky nebyl pro poptávané vozidlo výrobcem vozu homologován a proto nemohu Vaší žádosti vyhovět. Možnosti zápisu jiných, než výrobcem vozidla homologovaných ráfků a pneumatik naleznete na webu MDČR – viz níže:
http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/ ... pneumatik/
Jan Fiala
SCC, s.r.o.
Antala Staška 1859/34
140 00 Praha 4
Czech Republic
Potom jsem byl i na STK se zeptat, tam nic nevěděli, že to nikdy nedělali, pouze změnu ráfků. Věděli jen že se musí podle typového listu udělat evidenčka a dopsat rozměr pneu.
Jel jsem tedy na magistrát a předložil jim TÜV schválení (stáhl jsem si jiný rozměr kol, protože ty co mi byli poslány neodpovídali origo kolům Chevrolet, ani v šířce, ani ET, formát dokumentu jinak uplně stejný). Řekli mi k tomu, že to je pouze protokol o schválení a že potřebuji typový list (v češtině ke kolům od výrobce kol) a zajet si stím na STK, kde mi podle něj udělají evidenčku a pak s protokolem z STK a TÜV schválením přijít na Magistrát, kde mi kola zapíšou
- TÜV, je protokol o schválení kol na základě typového listu ke kolům, tedy pouze 1/2 potřebných dokumentů. Já mám origo ráfky 17, takže tam je možnost sehnat typový list pouze od Chevroletu a ten mi ho nechce dát, protože tam rozměr 225/45/17 není možno obout. Jediná možnost je tedy koupit nové ráfky s novým typovým listem.
Pozrel som par for a je to tak.
To ABE-KBA si stiahnes.A Typovv list si vyziadas od predajcu kol za poplatok.Musis tam zavolat a zistit?
Skus zistit v tvojom okoli ci niesu firmy zaoberajuce sa prepismi atd.Oni taketo papiere maju a vedia to vybavit(tiez za poplatok).
Prv to slo spravit.Teraz za vsetko pitaju $
To ABE-KBA si stiahnes.A Typovv list si vyziadas od predajcu kol za poplatok.Musis tam zavolat a zistit?
Skus zistit v tvojom okoli ci niesu firmy zaoberajuce sa prepismi atd.Oni taketo papiere maju a vedia to vybavit(tiez za poplatok).
Prv to slo spravit.Teraz za vsetko pitaju $
2.0 VCDI LT+ 2013
niečo na novú letnu sezonu.
Aveo sedan 1.2 16 V
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
Kód: Vybrat vše
http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nasRe: Letní sezóna - nové gumy
Zdravím je toto vhodný rozmer resp značenie na letné pneu pre originál 17” cruze disky ?
Pneumatiky 215/50R17 91V 7J x 17 ET42
Pneumatiky 215/50R17 91V 7J x 17 ET42
Já nějak nerozumím v TP máte napsány všechny schválené rozměry vč. ev. alternativních. Vše co tam není napsáno se buď nesmí použít , nebo se musí do TP dopsat.
215/50R17 91V pneu a 7J x 17 ET42 ráfek - jestli máš tohle v TP, můžeš použít, pokud ne, tak nesmíš, pokud nepodstoupíš anabázy s legalizováním a zápisem do TP.......
A pokud použiješ rozměr "na vlastní triko" bez zápisu v TP je vozidlo technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích
215/50R17 91V pneu a 7J x 17 ET42 ráfek - jestli máš tohle v TP, můžeš použít, pokud ne, tak nesmíš, pokud nepodstoupíš anabázy s legalizováním a zápisem do TP.......
A pokud použiješ rozměr "na vlastní triko" bez zápisu v TP je vozidlo technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
O všetkom viem len som veľký technický mal odložený a rýchlejšie sa mi bolo opýtať tu
Áno je to správny rozmer napísany v sekcii alternatívne rozmery
Áno je to správny rozmer napísany v sekcii alternatívne rozmery
Možno blbá otázka ale tak čo spýtam sa - Môže byť ten rýchlostný index vyšší ? Napr 91Y ? Alebo to neplatí že to zahŕňa aj 91V a následne by som mal nekompatibilné pneu s TP. A ak sa vyznáte aký je tam rozdiel - ak tá 91Y je do vyššej rýchlosti čo by to tomu vadilo ?
Podle mě vyšší rychl. index nijak nevadí- nevadí ani nižší pokud je v zimním obutí a na přístrojové desce v zorném poli řidiče je uveden používaný rychl. index.
Když máš předepsány H (210) a použiješ T (190) musí být na přístrojovce jasně uvedeno omezení na 190km/h....... Ale mužeš použít i nižšší index třeba Q ale platí to samé jako výše. Co ale musí odpovídat je rozměr a hmotnostní index - ten může být taky vyšší , ale nikdy ne nižší než je předepsáno
Když máš předepsány H (210) a použiješ T (190) musí být na přístrojovce jasně uvedeno omezení na 190km/h....... Ale mužeš použít i nižšší index třeba Q ale platí to samé jako výše. Co ale musí odpovídat je rozměr a hmotnostní index - ten může být taky vyšší , ale nikdy ne nižší než je předepsáno
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
Zajtra sa asi opytam na STK stanici - lebo v podstate oni jedini si skontroluju zapis v technickom s pneumatikami - tak aspon budem vediet a podam hlasenie - policajti viacmenej toto skontrolovat nevedia, lebo sak v malom technickom nic take nie je - takze sa asi spoliehaju na STK.
Tiez si myslim ze vyssie hodnoty by mali byt ok - ale kto vie ake su zakony - nebol by som si isty na 100% a ide hlavne teda o to STK. Opytam sa.
Tiez si myslim ze vyssie hodnoty by mali byt ok - ale kto vie ake su zakony - nebol by som si isty na 100% a ide hlavne teda o to STK. Opytam sa.
Tak na STK mi povedali ze tie vyssie cisla mozu byt
ono pozeral som na heureke a taky matador ani 91V nevyraba - ma len 91Y resp aj niektori ini tie nizsie rady ani nerobia a s vyssimi cislami su ceny ako tie “nizsie”