Zase žárovky, možná jsem na stopě
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
No ja si to myslel žes to měřil jen jsem nevěděl ty hodnoty.Udělat  s tim můžeš cokoliv ale ja bych na záruku požadoval výměnu altiku a to bez řečí.tohle prostě nesmí být,ale je fakt že až na žárovky by to nic jiného nemělo poškodit.

Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil

Simson s 51
- Reklama
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Jenže tady někdo nedavno psal, že 14,7V je "v normě" ! Takže nevim. Za měsíc mně čeká serviska (45 tis km) takže to tam zkusim nadhodit.

Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram

ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
maš pravdu někdo to psal ale ja se ptal elektrikaře a ten povidal že v normě je do 14,4.takže 14,7 a možná i víc je špatně i když jen o malo.Řekni to určitě na te prohlídce a nenech se odbít.Kdyby někdo přišel za mnou tak mu bez milosti necham opravit (vyměnit)altik.Vždyt žarovky jsou 12V ! a 15V je rozhodne hodně a to nemůžou dlouho vydržet. To je můj nazor a za tím si stojim. 

Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Simson s 51

Simson s 51
Krtku, teď jsem našel chvilku a vzpoměl jsem si na tvoje světla. Čapl jsem digi-měřák a přeměřil jsem svojí Nubiru sice I , ale hodnoty nabíjení jsou už po léta stejné a dokonce nezávislé na značce. Tedy k měření. Měřil jsem na baterce.
Po nastartování 14,6 a behem cca 1min kleslo na 14,4. Pri zapnutí světel 14,4 a to jak na volnoběh tak i při zvýšených otáčkách. Pak jsem ještě zapnul klimu a zadní okno. Kleslo to na 14,2 a pak bylo jedno jestli je to v otáčkách nebo na volnoběh. Když jsem vše povypínal zůstalo to už na 14,2 . Tak to jen pro tvou informaci ev. samozřejmě i pro ostatní. No a jak ti radí Palix reklamuj alternátor a nenech se odbýt, nebo se nedožárovkuješ a ani baterka by to nemusela delší dobu snášet bez protestů.
  a ani baterka by to nemusela delší dobu snášet bez protestů.  

Po nastartování 14,6 a behem cca 1min kleslo na 14,4. Pri zapnutí světel 14,4 a to jak na volnoběh tak i při zvýšených otáčkách. Pak jsem ještě zapnul klimu a zadní okno. Kleslo to na 14,2 a pak bylo jedno jestli je to v otáčkách nebo na volnoběh. Když jsem vše povypínal zůstalo to už na 14,2 . Tak to jen pro tvou informaci ev. samozřejmě i pro ostatní. No a jak ti radí Palix reklamuj alternátor a nenech se odbýt, nebo se nedožárovkuješ

Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4,    Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502

bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Žárovky...
Ano, já mám stejné hodnoty na akumulátoru, nebo v palubní síti, jako se tady uvádí. Jenom mne zaráží metodika Vašeho měření. Napětí je nutné měřit přímo na kontaktech žárovky, která je rozsvícená, nikoliv někde jinde. Jedna žárovka v hlavním světlometu odebírá proud cca 5 ampér. Přívodní kábel přes kontakty relé má nějaký odpor, a tak se Vám stane, že to nebude daleko od deklarovaných 12 Volt. Já tam mám H4 130/100 W, takže ty hodnoty jsou zase někde jinde . Za 6 roků jsem nespálil ani jednu žárovku. Not problem. Nubira I. 

Tak sem se na to ptal a do 14.7V by to prej melo byt uplne v pohode.Richard píše:Krtku, teď jsem našel chvilku a vzpoměl jsem si na tvoje světla. Čapl jsem digi-měřák a přeměřil jsem svojí Nubiru sice I , ale hodnoty nabíjení jsou už po léta stejné a dokonce nezávislé na značce. Tedy k měření. Měřil jsem na baterce.
Po nastartování 14,6 a behem cca 1min kleslo na 14,4. Pri zapnutí světel 14,4 a to jak na volnoběh tak i při zvýšených otáčkách. Pak jsem ještě zapnul klimu a zadní okno. Kleslo to na 14,2 a pak bylo jedno jestli je to v otáčkách nebo na volnoběh. Když jsem vše povypínal zůstalo to už na 14,2 . Tak to jen pro tvou informaci ev. samozřejmě i pro ostatní. No a jak ti radí Palix reklamuj alternátor a nenech se odbýt, nebo se nedožárovkuješa ani baterka by to nemusela delší dobu snášet bez protestů.

seřízení světel.
Ahoj Krtku.
Už sem zapomněl, ty vyměňuješ ty žárovky systémem "Saxana" nebo demontuješ světlo?
A jestli demontuješ necháváš je pak seřídit?.
PS: po dalším měsíci jezdění opět s cizím autem (tentokrát Tacuma) se mi můj miláček opět vrátil různobarevný a s provedenou jen polovinou požadovaných oprav.

Už sem zapomněl, ty vyměňuješ ty žárovky systémem "Saxana" nebo demontuješ světlo?
A jestli demontuješ necháváš je pak seřídit?.
PS: po dalším měsíci jezdění opět s cizím autem (tentokrát Tacuma) se mi můj miláček opět vrátil různobarevný a s provedenou jen polovinou požadovaných oprav.
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
vyndavam světlo. Saxana systém jsem dělal 2x a stejně musela ven baterka a řídící jednotka nebo na druhý straně box s filtrem. Světla jsem seřizovat nedával, to bych se asi tuplem nedoplatil. Mimochodem dneska ráno 17. žárovka v prd...i

Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram

ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
dneska jsem se snažil na servisce řešit.... Doporučili mi žáriovky General Electric. Prej jsou dělaný na vyšší teploty a nepraskaj. Měl by je prej doporučovat sám velkej GM. Máte někdo zkušennosti ? A hlavně levnej zdroj na tyhle žárovky, že bych je prubnul. Nejspíš se ale naštvu, přefiknu kabely a půjdou ke světlum diody.

Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram

ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Jen pro zajimavost, tenhle vikend sme s tatou trochu laborovali elektrikou v aute kvuli lednicce, ale k veciKrtek píše:dneska jsem se snažil na servisce řešit.... Doporučili mi žáriovky General Electric. Prej jsou dělaný na vyšší teploty a nepraskaj. Měl by je prej doporučovat sám velkej GM. Máte někdo zkušennosti ? A hlavně levnej zdroj na tyhle žárovky, že bych je prubnul. Nejspíš se ale naštvu, přefiknu kabely a půjdou ke světlum diody.
 . Zjistil sem, ze kdyz merim napeti na baterce, na prednich svetlech nebo v zapalovaci v aute, tak oproti baterce maji svetla pokles napeti asi o 0.2V, zapalovac skoro o 1V, takze pokud Ti to tam ukazuje 14.5V, tak to je docela dost
. Zjistil sem, ze kdyz merim napeti na baterce, na prednich svetlech nebo v zapalovaci v aute, tak oproti baterce maji svetla pokles napeti asi o 0.2V, zapalovac skoro o 1V, takze pokud Ti to tam ukazuje 14.5V, tak to je docela dost  .
.- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
????PavelZ píše:Jen pro zajimavost, tenhle vikend sme s tatou trochu laborovali elektrikou v aute kvuli lednicce, ale k veciKrtek píše:dneska jsem se snažil na servisce řešit.... Doporučili mi žáriovky General Electric. Prej jsou dělaný na vyšší teploty a nepraskaj. Měl by je prej doporučovat sám velkej GM. Máte někdo zkušennosti ? A hlavně levnej zdroj na tyhle žárovky, že bych je prubnul. Nejspíš se ale naštvu, přefiknu kabely a půjdou ke světlum diody.. Zjistil sem, ze kdyz merim napeti na baterce, na prednich svetlech nebo v zapalovaci v aute, tak oproti baterce maji svetla pokles napeti asi o 0.2V, zapalovac skoro o 1V, takze pokud Ti to tam ukazuje 14.5V, tak to je docela dost
.
to chceš říct, že mam na světlech 15,7 V ? wow ! budu muset změnit podpis
 Já to už dřív měřil už na parkovišti přímo na baterece a vycházelo mi furt těch 14,7 takže to snad může bejt u každýho auta kapku jiný.
   Já to už dřív měřil už na parkovišti přímo na baterece a vycházelo mi furt těch 14,7 takže to snad může bejt u každýho auta kapku jiný.Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram

ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram