Únik paliva pod motorom- espero
Moderátor: Blue Lanos
Únik paliva pod motorom- espero
Zdravím, som tu nový, mám Espero 1.5 16V a malý problém. Všimol som si kaluž pod motorom po zaparkovaní auta s plnou nádržou. Benzín vytekal z hadičky ktorá končí otvorená pod chladičom a vychádza z nejakého filtra v ľavom pr. podblatníku. Neviete niekto poradiť, čo to je, načo to je a v čom môže byť kamen úrazu? Keď sa nejaký ten benzín minul už to nebolo také vážne ale nejaká kvapka sa objaví. Díky

- Reklama
Ok, ak je to pachovy filter, mal by sa vymenit, moze byt nejako vadny...? Neviem si to vysvetlit a uz vobec neviem kde mam hladat chybu. Do autoriz. servisu nemam odvahu sa ist ani spytat lebo jak ich poznam vymenili by mi aj stierace, zacvakal by som majland a benzin by si kludne kvapkal dalej...  [/img]
[/img]

[/img]
[/img]asi tazko je cerpadlo v nadrzi ,to chces aby ti tahalo aj necistoty z nadrze????Brainman píše:No to by mel byt pachovy filtr, ale jak se tam tak daleko dostal benzin?
to Gogor- cerpadlo ve prednim blatniku, to je v nadrzi
ne
Espero 1,5 16v 74kw DOHC,tmavo modra met.,kridlo, folie, elektrony 7*15  Bravury 195/50R15  ET 27,
sportovy filter+vyfuk,chiptuning,podvozok gsi+kayaba

neviem o akom pachovom filtri tu hovorite ,ved rozober ten podblatnik a sa pozri na to,inac ta hadicka mozno ma byt zapojena ,aspon moje esperko ma taku hadicku ako spatna navratka do nadrze ,neviem ako sa to spravne poviepeter NR píše:Ok, ak je to pachovy filter, mal by sa vymenit, moze byt nejako vadny...? Neviem si to vysvetlit a uz vobec neviem kde mam hladat chybu. Do autoriz. servisu nemam odvahu sa ist ani spytat lebo jak ich poznam vymenili by mi aj stierace, zacvakal by som majland a benzin by si kludne kvapkal dalej...[/img]
Espero 1,5 16v 74kw DOHC,tmavo modra met.,kridlo, folie, elektrony 7*15  Bravury 195/50R15  ET 27,

Jo, jo, sice tomu moc nerozumim, ale co si pamatuju, tak sem o tomhle cetl, ale pokud si dobre pamatuju, tak by se ten benzin mel vracet spatky do palivovyho systemu, ne tyct pod auto?Brainman píše:pachovy filtr je uhlikovy filtr ktery zachycuje benzinove vypary unikajici z nadrze, ty jsi si nevsiml ze nova auta na slunicku nesmrdi benzinem?
kluci ja vas usmerním je tam opravdu uhlíkový filtr a do něj vede jen vzduch(odvětraní nadrže)Jestli tam byl benzin je to teoreticky možne že přetekl z nadrže až sem.Čerpadlo je samo v nadrži a ano saje všechen bordel ,ale přes 2 sítka.A zpatečka benzinu vede ze vstřikovací lišty do zadu motoru.  Snad jsem to vysvětlil rozumně.
  Snad jsem to vysvětlil rozumně.

Snad jsem to vysvětlil rozumně.
  Snad jsem to vysvětlil rozumně.Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil

Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil

Daewoo Matiz I CD LPG
  Daewoo Matiz I CD LPG