Tempomat - co vy ta to?
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
Tempomat - co vy ta to?
http://www.kmobchod.cz/autodoplnky/univerzalni/1815
Již delší dobu si pohrávám s touto myšlenkou.

Již delší dobu si pohrávám s touto myšlenkou.
člen AVEO Fanclubu č.4
Od 27.5. 2014 již jenom člen.
- Reklama
Re: Tempomat - co vy ta to?
myšlienka nie je zlá. záleži ako často to využiješ. Keď jazdiš často dialnicu a viac ako 100 km  tak to využiješ. Ja osobne neviem tomu prísť na chuť. Strácaš pôžitok s jazdy ako pri automatickej prevodovke. Ale to je iba môj názor a skúsenosť.
Predstav si tempomat automaticku prevodovku GPS prepojenu na radiacu jednotku a k tomu senzor chodec a prekažka a automaticky parkovaci asistent a už nemusíš držať ani volant. a možeš sediet kludne I v zadu.

Predstav si tempomat automaticku prevodovku GPS prepojenu na radiacu jednotku a k tomu senzor chodec a prekažka a automaticky parkovaci asistent a už nemusíš držať ani volant. a možeš sediet kludne I v zadu.
Aveo sedan 1.2 16 V 
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb

2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
Kód: Vybrat vše
http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nasRe: Tempomat - co vy ta to?
[quote="lomngi"]myšlienka nie je zlá. záleži ako často to využiješ. Keď jazdiš často dialnicu a viac ako 100 km  tak to využiješ. Ja osobne neviem tomu prísť na chuť. Strácaš pôžitok s jazdy ako pri automatickej prevodovke. Ale to je iba môj názor a skúsenosť.
Predstav si tempomat automaticku prevodovku GPS prepojenu na radiacu jednotku a k tomu senzor chodec a prekažka a automaticky parkovaci asistent a už nemusíš držať ani volant. a možeš sediet kludne I v zadu.[/quo
Souhlasím, v městským a příměstským provozu to nemá vůbec smysl, a na dálnici akorát usneš.

Predstav si tempomat automaticku prevodovku GPS prepojenu na radiacu jednotku a k tomu senzor chodec a prekažka a automaticky parkovaci asistent a už nemusíš držať ani volant. a možeš sediet kludne I v zadu.[/quo
Souhlasím, v městským a příměstským provozu to nemá vůbec smysl, a na dálnici akorát usneš.

Na diaľnicu je overený Jardo Nohavica a Bukasový masív...

Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )

EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
Naopak já to využívam dost často, hodí se to i do města.
Využívam to třeba při měřené 50 km, nebo 80 km.
Na dálnici je to taky super když nespěchám tak 120-130 km a pohodička, chci blbnout tak to vypnu.
Pomocník je to dobrý.

Na dálnici je to taky super když nespěchám tak 120-130 km a pohodička, chci blbnout tak to vypnu.
Pomocník je to dobrý.
Carthell Prg

vidíš, v tomhle máš takky pravdu, že nikdy nepřekročíš 50 km/h. Ušetříš za pokuty.tomask píše:Naopak já to využívam dost často, hodí se to i do města.
Pomocník je to dobrý.

To by ste sa divili ako sa dá využiť aj v meste. Ja ho používam prakticky stále. Aj mimo mesto si ho neviem vynachváliť a spotrebu neurobíš čo sa budeš akokolvek snažiť nohou taku ako cez tempomat. Viem to preto lebo pc mi ukazuje aj aktualnu spotrebu v daný moment. Jedine pri nizkych rýchlostiach okolo 40 kmúh viem niekedy nohou urobiť nižšiu.  Najlepšie ako si noha oddychne pri dlhšej ceste.
 Najlepšie ako si noha oddychne pri dlhšej ceste. 

Škoda Roomster TSI

Takže říkáš, že se dá na to hodně rychle zvyknout.mino píše:To by ste sa divili ako sa dá využiť aj v meste. Ja ho používam prakticky stále. Aj mimo mesto si ho neviem vynachváliť a spotrebu neurobíš čo sa budeš akokolvek snažiť nohou taku ako cez tempomat. Viem to preto lebo pc mi ukazuje aj aktualnu spotrebu v daný moment. Jedine pri nizkych rýchlostiach okolo 40 kmúh viem niekedy nohou urobiť nižšiu.Najlepšie ako si noha oddychne pri dlhšej ceste.

No ja to mám v C4, a áno, dán sa na to rýchlo zvyknúťjari píše:Takže říkáš, že se dá na to hodně rychle zvyknout.mino píše:To by ste sa divili ako sa dá využiť aj v meste. Ja ho používam prakticky stále. Aj mimo mesto si ho neviem vynachváliť a spotrebu neurobíš čo sa budeš akokolvek snažiť nohou taku ako cez tempomat. Viem to preto lebo pc mi ukazuje aj aktualnu spotrebu v daný moment. Jedine pri nizkych rýchlostiach okolo 40 kmúh viem niekedy nohou urobiť nižšiu.Najlepšie ako si noha oddychne pri dlhšej ceste.

[color=#0000BF]Aveo 1,2 16V sedan, 2009[/color]
Ex: [color=grey]VW Golf III Variant, 1,9 TD[/color]

Ex: [color=grey]VW Golf III Variant, 1,9 TD[/color]
Ešte skor ako rýchle. V aveu to máme taktiež, ale ovládanie je podstatne komplikovanejšie ako na C3 Picasu.

Škoda Roomster TSI

Dnes je iná doba a na tempomat-ako na všetky vymoženosti a pohodlie sa dá rýchlo zvyknúť.
Osobne je pre mňa pri výbere auta tempomat ako podmienka. Bez toho si už jazdu neviem predstaviť.
Áno-zlenivel som Minule som pomohol kamarátovi a ptriniesol som mu auto /150km/ domov,ktoré nemalo tempomat. Keď som prišiel domov,tak ma bolela noha od plynu
  Minule som pomohol kamarátovi a ptriniesol som mu auto /150km/ domov,ktoré nemalo tempomat. Keď som prišiel domov,tak ma bolela noha od plynu  

Manželka používa tempomat aj v meste. Švagor má Toyotu,kde je automat,tempomat a ešte to auto aj samé zaparkuje medzi dve autá 

Vo Volve mám aj ja automat,tempomat aj plno vecí,ktoré tu niekde lomngi už spomenul-dokonca aj zabrzdí,ak sa pozerám v lete po sukniach a niekto predo mnou zabrzdí. Na dialnici si drží bezpečný odstup od áut...sranda je,keď sa medzi moje auto a predo mnou idúce "pichne" iné 

V každom prípade si človek na stroje a pohodlie zvykne. Má to aj výhody aj nevýhody. Tempomat má podľa mňa viac výhod,ako nevýhod. Okrem pohodlia lepšieho sedenia za volantom,je to pohodlie vedenia vozidla. Aj spotreba,ale treba sa s ním naučiť jazdiť a pred kopcom mu treba pomôcť,lebo tempomat kopec nevidí a ak ho zaregistruje,tak sa spotreba zvyšuje,lebo prudko sa snaží vrátiť rýchlosť na predvolenú. Okrem toho vám môže zachrániť peňaženku pred pokutou za rýchlosť.
Samozrejme je to vec vkusu-tak isto ak AT.

Osobne je pre mňa pri výbere auta tempomat ako podmienka. Bez toho si už jazdu neviem predstaviť.
Áno-zlenivel som
 Minule som pomohol kamarátovi a ptriniesol som mu auto /150km/ domov,ktoré nemalo tempomat. Keď som prišiel domov,tak ma bolela noha od plynu
 Manželka používa tempomat aj v meste. Švagor má Toyotu,kde je automat,tempomat a ešte to auto aj samé zaparkuje medzi dve autá

Vo Volve mám aj ja automat,tempomat aj plno vecí,ktoré tu niekde lomngi už spomenul-dokonca aj zabrzdí,ak sa pozerám v lete po sukniach a niekto predo mnou zabrzdí. Na dialnici si drží bezpečný odstup od áut...sranda je,keď sa medzi moje auto a predo mnou idúce "pichne" iné

V každom prípade si človek na stroje a pohodlie zvykne. Má to aj výhody aj nevýhody. Tempomat má podľa mňa viac výhod,ako nevýhod. Okrem pohodlia lepšieho sedenia za volantom,je to pohodlie vedenia vozidla. Aj spotreba,ale treba sa s ním naučiť jazdiť a pred kopcom mu treba pomôcť,lebo tempomat kopec nevidí a ak ho zaregistruje,tak sa spotreba zvyšuje,lebo prudko sa snaží vrátiť rýchlosť na predvolenú. Okrem toho vám môže zachrániť peňaženku pred pokutou za rýchlosť.
Samozrejme je to vec vkusu-tak isto ak AT.
Chevrolet AVEO LT, 1.2 63kW,2012 Borocay Blue
...v koži od MAD, DRL, kamera ... a ešte nie je koniec :)

...v koži od MAD, DRL, kamera ... a ešte nie je koniec :)