tak po predošlej dezilúzii a rozmýšľaní o predaji, som to zobral od podlahy a po každom ďalšom servisnom úkone je moja láska k Esperu väčšia a väčšia.. Bez irónie..
Pred výmenou oleja (Valvoline MaxLife 10W40 - ako vždy
 sme zistili, že predošlý majster strhal závit šroubu na olejovej vani. Ten sa nedal dotiahnuť - voľne sa pretáčal.  Po pokusoch (nový dlhší šroub, iná podložka...) sme to vyriešili radikálne a dúfam natrvalo úspešne. Sada závitníc - namiesto 14ky, 16ka, išlo to dnu ako do masla, nový krásny podomácky zvarený šroub a pod neho ešte trochu červeného tmelu na výfuky. Jedna báseň. Filter samozrejme vymenený tiež - origo GM.
 sme zistili, že predošlý majster strhal závit šroubu na olejovej vani. Ten sa nedal dotiahnuť - voľne sa pretáčal.  Po pokusoch (nový dlhší šroub, iná podložka...) sme to vyriešili radikálne a dúfam natrvalo úspešne. Sada závitníc - namiesto 14ky, 16ka, išlo to dnu ako do masla, nový krásny podomácky zvarený šroub a pod neho ešte trochu červeného tmelu na výfuky. Jedna báseň. Filter samozrejme vymenený tiež - origo GM.Po posvietení si zospodu, sme zistili, že to odniekaľ trochu zateká. Kvapkalo to na prednú časť výfuku (to vysvetľovalo mierny zápach pečenia po jazde v meste) a dnes pri vyvažovaní diskov, keď bolo auto na zdviháku, som sa na to spýtal a zistili - tesnenie veka ventilov... Vraj finančne a časovo nenáročná oprava. Tak keď mi to spravia, opláchnem arvou motor, vyčistím a uvidíme, či sa ešte niekde objaví olejčok

- Vzduchový filter - 6,16 € - odstránilo lenivosť (mierne)
- Vyváženie diskov - 22 € (gramáže materiálu sa vraj rovnali až prekonávali Off Roady , tož slovenské cesty a 50ky gumy..
 ) - odstránilo trasenie volantu
) - odstránilo trasenie volantu- Výmena ložiska - 130 € - (vraj nešlo vylisovať - stará sviňa, pravé predné) - odstránilo hluk začínajúci pri cca. 70-80 km/h
- Opravený centrál - 0 € - (ak nepočítame množstvá WD40
 ) - zdrhovačkou pripevnené tiahlo k zdvíhaniu zámku pri šoférovi a vo dverách spolujazdca poriadne všetko premazané - motorček nemal silu zdvihnúť či stiahnuť zatuhnutý štoplík. Odstránilo to nervy a váľanie sa po aute odomykajúc spolujazdcom.
) - zdrhovačkou pripevnené tiahlo k zdvíhaniu zámku pri šoférovi a vo dverách spolujazdca poriadne všetko premazané - motorček nemal silu zdvihnúť či stiahnuť zatuhnutý štoplík. Odstránilo to nervy a váľanie sa po aute odomykajúc spolujazdcom.- Vymenená anténa - 0 € - (kvázi nová manuálna anténa z Nexie od známeho
 ). Museli sme trochu cínovať a nadpájať, lebo káblik antény nebol taký dlhý aby dočiahol k manuálnej anténe. Ale vo výsledku super. V strede Sitiny chytám bez zmeny rádio, nemusím v umývarke tŕpnuť či sa zatiahne - paráda. Odstránilo - drbnuté zaťahovanie a vyťahovanie antény pri zhasnutí motora, stres
). Museli sme trochu cínovať a nadpájať, lebo káblik antény nebol taký dlhý aby dočiahol k manuálnej anténe. Ale vo výsledku super. V strede Sitiny chytám bez zmeny rádio, nemusím v umývarke tŕpnuť či sa zatiahne - paráda. Odstránilo - drbnuté zaťahovanie a vyťahovanie antény pri zhasnutí motora, stres  
 Ešte teda idem meniť :
Tesnenie pod vekom ventilov
Rozvody
Sviečky (zohnal som originál DENSO z olejposta.sk)
Zapaľovacie káble (Tesla Blatná T710B - predajna v Bratislave)
Nejaké odporúčania, keď už som sa do toho takto pustil?

A to tesnenie - ako ho nájdem v zozname náhr. dielov? V Elit som to nenašiel...
 A to tesnenie - ako ho nájdem v zozname náhr. dielov? V Elit som to nenašiel... - ok, viem, žiadna TOP kvalita, ale tak pri 272 tis.
  - ok, viem, žiadna TOP kvalita, ale tak pri 272 tis.  ).. Je to OK? Ak teda vypustím celý chladič a naplním nanovo.. 3l koncentrátu 3l destilky...
 ).. Je to OK? Ak teda vypustím celý chladič a naplním nanovo.. 3l koncentrátu 3l destilky...