podběh se musí sundat i při výměně žarovek v předních mlhovkách
 podběh se musí sundat i při výměně žarovek v předních mlhovkách   zdraví " Vazoun "
 zdraví " Vazoun "  
 -------------------------
Člen Matiz clubu reg.čís. 20

Matiz SE r.v.07/2002 - sv.zel.metlina U 38 - STK+Emise do 07/2010

Moderátor: Blue Lanos
 podběh se musí sundat i při výměně žarovek v předních mlhovkách
 podběh se musí sundat i při výměně žarovek v předních mlhovkách   zdraví " Vazoun "
 zdraví " Vazoun "  

Přístup na výměnu žárovek je špatný.Já jsem to vyřešil tak,že jsem navařil k trubkovému klíči velikosti 10 kulatinku do T a vždy povolím uchycovací šrouby světlometu.
 Přístup na výměnu žárovek je špatný.Já jsem to vyřešil tak,že jsem navařil k trubkovému klíči velikosti 10 kulatinku do T a vždy povolím uchycovací šrouby světlometu. 

Minule mi to mechanik v servise vravel,že tot platí pre jednotkový MAtiz,pri dvojkovom je samotná demontáž reflektora oveľa komplikovanejšiaV.Brousek píše:Vazoune pohodlnější je vyndat světlo, ale musíš to mít natrénované. Na silnici se to fakt dělá blbě. A nakonec jen technická připomínka, veškeré pojmy nalevo, napravo se berou podle směru jízdy

---------------------------Vojta píše:Nevím jak kdo, ale já s výměnou H4 nemám problém. Sice tam moc místa není, ale pro mě je to práce max. na 5 minut
 a sděluji, že už jsem si to také natrénoval
 a sděluji, že už jsem si to také natrénoval   
   a dělám to za 8 minut
 a dělám to za 8 minut   čau " Vazoun "
 čau " Vazoun " Takze na vymenu ziarovky Matiz sa neda stazovat
  Takze na vymenu ziarovky Matiz sa neda stazovat---------------------------Rado77 píše:Matizek a ziarovky je tazka pohoda. Napr. na Megane II sa na to ide cez dvierka v plaste podbehu, takze nadvihnut, zhodit koleso, otvorit dvierka, a v zasade naslepo nahmatat - minimum miesta, akurat tak na 1 ruku. Druha sanca je len demontaz celeho svetlometu, ale to zase musi ist predny naraznik dole, odpojit hmlovkyTakze na vymenu ziarovky Matiz sa neda stazovat
 Rado77
  Rado77   však už si také nestěžujem i když ta první výměna
 však už si také nestěžujem i když ta první výměna   to byl horor a ještě k tomu v lese za tmy
 to byl horor a ještě k tomu v lese za tmy  dneska už vše v poho
 dneska už vše v poho  ahoj " Vazoun "
 ahoj " Vazoun " 
 ).
  ). abych trochu šetřil žárovky v hlavních světlometech
 abych trochu šetřil žárovky v hlavních světlometech   uvažuji o dodatečnou instalaci ledkových lišt pro denní svícení s homologací . Jelikož můj Matiz má origoš mlhovky,nevím kam by se ty ledkové lišty měly upevnit ? Snad by mohlo být vhodné místo na přední mřížce, a aby nevyčnívaly tak mezi ty šprucle, nebo jak se to nazývá ? Poradíte někdo dědkovi " Vazounovi "
 uvažuji o dodatečnou instalaci ledkových lišt pro denní svícení s homologací . Jelikož můj Matiz má origoš mlhovky,nevím kam by se ty ledkové lišty měly upevnit ? Snad by mohlo být vhodné místo na přední mřížce, a aby nevyčnívaly tak mezi ty šprucle, nebo jak se to nazývá ? Poradíte někdo dědkovi " Vazounovi "   / našel jsem to správné místo Matízkáři ?? /
 / našel jsem to správné místo Matízkáři ?? /
 tak jsem si udělal radost a to ledkové denní svícení jsem si pořídil. Měl jsem obavy, co na to silniční kontroly ... ale již jich bylo několik a nikdo nepřeměřoval ... tak že v pohodě. Vždytˇuž jsem je měl na hlavním srazu v Olšovci 2010 a bez problémů
 tak jsem si udělal radost a to ledkové denní svícení jsem si pořídil. Měl jsem obavy, co na to silniční kontroly ... ale již jich bylo několik a nikdo nepřeměřoval ... tak že v pohodě. Vždytˇuž jsem je měl na hlavním srazu v Olšovci 2010 a bez problémů   . Příští týden mne čeká STK + Emise ... doufám , že projdu také bez problému jako v roce 2008  ... připravuji se na tu akci
 . Příští týden mne čeká STK + Emise ... doufám , že projdu také bez problému jako v roce 2008  ... připravuji se na tu akci   čau " Vazoun "
 čau " Vazoun "   
  3 upevnovací šroub předních světlometů / který není vidět / mi také nikdo neodpovědě a v žádné brořurce či návodu jsem to nenašel
  3 upevnovací šroub předních světlometů / který není vidět / mi také nikdo neodpovědě a v žádné brořurce či návodu jsem to nenašel   dík za odpověd'
 dík za odpověd'  
| Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |