Čo myslím pod tým "Zvláštny vzťah?
Napríklad čítam: "
...trocha drahy spas, ale mam vsetko co som chcel...". Zrovna takto uvažuje snáď aj polovica motoristov. Auto pomaly na šrot a majiteľ je rád že má nálepky. Ani len trochu záujmu o skutočný stav, o to, že ak je niečo na aute neoptimálne, že budú trpieť ďalšie časti auta a skôr ho odrovnáš. Nehovoriac o nebezpečnosti takéhoto vozidla pre ustaných účastníkov. V tomto žiaľ nie si sám. Je vás až príliš veľa.
Iste, sú opravy do ktorých sa laik nepustí. Možno si sa zmieril s tým, ako Ťa obslúži autoservis. Ja im tiež moc neverím. Ale treba hľadať, pýtať sa na doporučenia známych. Nevzdávať sa, veď ide o Tvoje peniaze a o Tvoj život v tom aute. Tie brzdy si musel už dávno cítiť. Muselo Ťa ťahať nabok. S tým by som na STK ani neliezol, len nasereš technika.
"
...a to ze to neni Land Rover som uz zistil z vlastnych skusenosti" - to je bomba! To si nemusel zistiť z vlastných skúseností. Malé auto - menej znesie. Pri drsnejšom zaobchádzaní viac trpí. Ja viem veľmi dobre koľko Tico znesie. Jazdil som s ním 11 rokov, bolo to rodinné auto, iné sme nemali. Takže jazdilo skoro vždy plné a na dlhšie trasy, aj s boxom na streche. Nebolo ho treba na dochádzanie do práce a iné krátke trasy. Cesty sú všeobecne rozbité, tak si to auto užilo svoje. Ale nikdy sme nemali také poruchy ako tu uvádzaš v rôznych príspevkoch o svojom aute. Ty musíš byť snáď kaskadér a s Ticom trénuješ, máš ho na odpis? TO JE TEN zvláštny vzťah.
Prepáč, viem, že to sem nepatrí, ale keď čítavam Tvoje príspevky kde opisuješ čo práve Tvojmu autu je a hlavne ako k tomu prišlo, tak mi ho je ľúto (úprimne). To nevydrží ani ten Land Rover.
Podľa toho, že si tu registrovaný, že sa pýtaš by som tipoval, že máš o auto záujem a nie je Ti jedno v akom je stave. Ale z obsahu príspevkov to nevidno. Snažíš sa až moc ušetriť a keď to nie je dobre a treba už na vyriešenie servis, tak Ťa obtiahnu. Je fajn, keď vieme pri oprave improvizovať. To je zlatá vlastnosť. Len nie ne úkor kvality a bezpečnosti. Proste je lepšie niekedy si priznať, že to opraviť neviem a zverím svoje auto spoľahlivému mechanikovi.
Ja Ti prajem veľa šťastných kilometrov. A pozdrav odo mňa Tvoje Tico. Že má môj obdiv. Správaj sa k nemu slušne, lebo si to zaslúži.
Marian
MACHINE píše:
Co myslis tym "zvlastny vztah"? Ked auto davam do servisu tak su to opravy do ktorych sa nechcem pustat, brzdy a motor. Ostatne si viem ako-tak opravit sam. O tom obtahovani ma tiez napadlo ze ma dobre odrbali ked som za vymenu sviecok a vzduchoveho filtra zaplatil 61€...volalo sa to "nastavenie motora"...a to ze to neni Land Rover som uz zistil z vlastnych skusenosti
...no EK preslo s tym vyfukom v pohode, STK uz bola horsia koli tym brzdam, uz som myslel ze ma porazi z toho jak porazalo toho technika...bolo videt ze robil co mohol, nakonec mu praskli nervy a povedal ze ho da ako nesposobile, ze ho mam dat von...nakonec dosol a doniesol vsetky nalepky (aj som to tak trochu tusil, ked majitel zobral svoje auto a zacuval na rampu...asi to spravili s jeho autom a tvarilo sa ako moje)...trocha drahy spas, ale mam vsetko co som chcel...teraz sa este trocha povozit a sup ho prec