Vady motoru

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
jirik matiz

Vady motoru

Příspěvek od jirik matiz »

Matiz mi na volnoběhu houpe otáčkami. Na cobych se měl zaměřit. Dále slyším na volnoběhu takové cvrlikání až takové škvrčení z motoru z prostoru těch hadiček u sání.Když přidám plyn (stačí trochu ) tak to přestane.Když nechám otáčky spadnout tak to někdy na chvíly přestane ,ale pak to zase začne. Není to sice moc hlasité,ale je to slyšet i v autě.Nejvíc je to slyšet v místě nad ventily u těch hadiček( Je tam jedna co jak ji rozpojím od sebe tak má v sobě takový ventil s pružinkou. A ten ventil má na sobě zelenou čárku.Prostě někde tam to je. Díky moc Jirka

Matiz 04/09 71500km Havířov
Matiz-Pinďa SE 04/1999
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Re: Vady motoru

Příspěvek od palikx »

tak to tvoje skvrkani je ten ventil.a je spravne ze to dela.delaji to vsecky tak to neres
houpani otacek zalezi jak moc a o kolik otacek se to meni.pokud se motor jen hodne chvje je to mudlator egr ventilu,podtlakovy hribek vzadu za sanim.stoji asi 300 a opravdu to dela divy kdyz se vymeni.
pokud houpou hodne tak nejaky podtlak pripadne egr ventil jako takovy nebo krokovy motorek zatuhly.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Chevrolet lacetti 1,4 - stale clenem klubu
BMW E36 cabrio 2,0 i pro ten super pocit nahore bez😀
jirik matiz

Příspěvek od jirik matiz »

Díky za odpověď skusím to projít ale ten ventil(jestli to dělá on) se nedá nějak opravit či vyměnit, protože je to takové nepříjemné . Matizka mám asi půl roku a dělá to asi měsíc. Nedá se třeba ta pružinka nějak napnout. Nebo tak něco.Dále jsem se chtěl zeptat na spojku včera jsem najížděl na rampu a měl jsem docela problémy vyjet.Když ji sešlapuju zabírá asi po dvou centimetrech.POdle mě zůstává asi trochu přilepená je to možné.Jak ji nejlépe vyskoušet jestli je dobrá.Nebo neznáte někoho z okolí s kým se poradit případně mu to dát vyzkoušet.
díky Jiřík

Matiz 04/09 71500km Havířov
Matiz-Pinďa SE 04/1999
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

ventil se da vymenit.stoji par korun ale nevim jestli to bude k necemu.
spojka se asi nelepi to spis odchazi pritlacny talir.
vyzkouset jedine na 5 rychlostni stupen do kopce v maximalnim vykonu.pokud vybehnou otacky nahoru bez zjevneho pridani rychlosti tak prokluzuje.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Chevrolet lacetti 1,4 - stale clenem klubu
BMW E36 cabrio 2,0 i pro ten super pocit nahore bez😀
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“