Ivoš píše:Romane, mám asi štěstí na na auta.
Každé má svoje, o tom žádná. V podstatě základ je, a na tom se shodneme podle toho co píšeš, že každý si pořídí auto pro nějaký účel a tomu přizpůsobí právě značku a požadavky.
Já spotřebu neřeším, ta je na žebříčku požadavků na spodní příčce...když potřebuju jet, tak jedu. Ať už sám, nebo s někým. To, že mi bere na krátkých trasách okolo 9 litrů je fakt, nicméně akceptuju to a jezdím.
Pro mě je hlavní poměr cena/výkon/výbava/velikost/pohodlí...a bohužel jiné než Korejské značky mě v tomhle ohledu neuspokojují. Třeba už kvůli tomu, že mají na můj vkus příliš tvrdé sedačky a většinou konfekční úopravu interiéru.
Vyjímku bych udělal možná u Renaultu nebo Citroenu.
Btw. do auta liju jedině Shell V-Power 95 a olej Shell HELIX PLUS VB 10W-40 (předemnou tam lili všechno možné včetně kdovíjakého oleje...podle toho motor bohužel vypadal, ale loni mi říkal známý servisák, že i když to auto je po předchozím majiteli hodně "vylágrované", tak teď je krásně čistý motor
Vím jak to myslíš... V tom případě jsi šťastný člověk... Já ještě stále nenarazil na auto, které by mi vyhovovalo ve všech směrech a to že sem jich vyzkoušel
 bude to asi tím, že mám až moc vysoké nároky a že do toho asi až moc vidim...
 bude to asi tím, že mám až moc vysoké nároky a že do toho asi až moc vidim... Když píšeš Renault či Citroen... Já osobně jsem přes rok jezdil v R ESPACE 2.0 16V 98 kW r.v.2000 ... Je to poměrně dobře vypadající auto, pohodlný, VELKOPROSTOROVÝ... A dá se sehnat levně... Byl jsem s ním ten rok celkem spokojenej (až na spotřebu benzinu a oleje - 10l benzín a na 3000 km cca litr oleje) až do té doby, než mi začalo praskat výfukové paroží... Po optání jsem zjistil, že tyhle espace a snad s každým motorem maj takové problémy... Pustil jsem se do výměny a přísahám Ti, že jestli ke mě přijde někdo na opravu či výměnu, tak úplně nekompromisně mu řeknu 12 000 jenom za práci... To svět neviděl co je s tim za sraní... Od té doby vím, že ten znak Renaultu vypovídá snad všechno
 Je prostě známé, že větší francouzi se serou a serou a serou, ale jsou zas pohodlný, v tom máš pravdu...
 Je prostě známé, že větší francouzi se serou a serou a serou, ale jsou zas pohodlný, v tom máš pravdu...Jak píšeš o tom oleji a benzínu... Zkoušel jsi někdy tankovat na Benzině "VERVA 100" ? Já osobně to liju jak do Hondy tak do Rapida... v Hondě mi tenhle benzín přídá zhruba 0,4s na zrychlení (z 7,2 na 6,8) a klesla i spotřeba... v Rapidu je to znát jinak, přece jenom kompresní poměr 11,5 potřebuje trošičku lepší benzín
 ale spotřeba pořád kolem 30ti litrů ....
 ale spotřeba pořád kolem 30ti litrů ....   2x weber 45mm potřebuje napapat
   2x weber 45mm potřebuje napapat