jsem majitelem matízka R.V.2000 mám ho už osum let čtyry roky mi fungoval bez problému,ale poslední čtyry roky kolem něj furt lítam a vřážím peníze.Je fakt že každé auto které má nelítáno 130.000Km nebude už 100%..jinak co se týče mého problému proč zde píší....toto vlákno tu bylo už hodně diskutováno,ale rád bych,aby jste mi prosím vás poradili..před cca 1.rokem se mi matizek při jízdě cukal a při každém cuknutí(vynechání) se mi rozsvítila kontrolka motoru která po chvilí zhasla...tento problém se mi stával i 5x během jízdy....ale nikdy to nezdechlo(jen cukalo).
 jsem majitelem matízka R.V.2000 mám ho už osum let čtyry roky mi fungoval bez problému,ale poslední čtyry roky kolem něj furt lítam a vřážím peníze.Je fakt že každé auto které má nelítáno 130.000Km nebude už 100%..jinak co se týče mého problému proč zde píší....toto vlákno tu bylo už hodně diskutováno,ale rád bych,aby jste mi prosím vás poradili..před cca 1.rokem se mi matizek při jízdě cukal a při každém cuknutí(vynechání) se mi rozsvítila kontrolka motoru která po chvilí zhasla...tento problém se mi stával i 5x během jízdy....ale nikdy to nezdechlo(jen cukalo).Po cca.čtyrech měsících to už i během jízdy na neutrál zdechlo a při opětovném nastartování to nechtělo nastočít,naskočilo to až po cca.desátem pokusu.Po koupí a výměně palivového filtru,vyčerpání starého benzínu a nalití nového(kvalitního)výměna svíček,ale kabely jsem neměnil...
problem byl furt stejný....V servisu nám tedy vyčistily rozdělovač uhliky,kontakty atd..a problém byl vyřešený tak na 5.měsícu.....až do tedˇ,problém uplně stejný začátek cukání,tak jsem opět vyčistil rozdělovač,vyčistil svíčky(byly cca 4 měsíce nové tak jsem je přejel jen drátěným kartáčem..poté jel dva dny bez problému a pak opět cukání a tedˇ už jejde ani nastartovat(po otočení klíčkem se starter točí a dokonce se chytne i motor,ale furt to zdechá a nedrží volnoběh a z výfuku prská benzín)při bližším prozkoumání jsem zjistil že na víčku rozdělovače je vypálená díra u jednoho kontaktu která je zalitá tavnou pistolí a i ty kabely od svíček nejsou nejnovější
 ......Prosím vás múžete mi poradit kroky které mám udělat abych matízka rozjel...všem kdo mi napíší děkuji...
 ......Prosím vás múžete mi poradit kroky které mám udělat abych matízka rozjel...všem kdo mi napíší děkuji...
 ...budu rád za každý názor a odpovědˇ jinak obědnávám náhradní víčko,palec,kalely sice jen po internetu pač všechny kamenné obchody jsou odemě  daleko,tak věřím že vyberu dobře:( ..věřím že můj problem pomůže i ostatním matizákum
 ...budu rád za každý názor a odpovědˇ jinak obědnávám náhradní víčko,palec,kalely sice jen po internetu pač všechny kamenné obchody jsou odemě  daleko,tak věřím že vyberu dobře:( ..věřím že můj problem pomůže i ostatním matizákum  jinak to propálené je na víčku kontaktu kde vede kabel z startovací civky.......
 jinak to propálené je na víčku kontaktu kde vede kabel z startovací civky.......
 hned jak dojdou díly dám vědět......
 hned jak dojdou díly dám vědět......