Chevrolet Lacetti náhlé zhasnutí motoru

Chevrolet Lacetti (Daewoo Nubira 3)

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Zephirr

Chevrolet Lacetti náhlé zhasnutí motoru

Příspěvek od Zephirr »

Ahoj všichni,

založil jsem si účet zde protože se zdá, že jsem již v koncích s autem. :cry:

Mám Chevrolet Lacetti(Nubira v techničáku) kombi 2.0 TDCI, 89kw. 2008

Slušný držák, doufal jsem že vydrží déle, bohužel mně nechal uprostřed města jelikož z ničeho nic chcípl motor a nastartoval po asi 20x otočením klíčkem, popojel pár metrů a pak zase zdechnul. :(

Bez kontrolky motoru na palubce.

Doma auto po nastartování běží cca 15 minut na volnoběhu, drží kratší dobu když se s autem jede, nedejbože zařadí vyšší stupen než 1, pak motor zhasne. Nejde hned znovu nastartovat – musí se čekat cca 20 minut, pak opět chytne a problém se opakuje.

Odhad je, že se jedná o elektronickou závadu, momentálně má auto v rukách elektrikář již 4 měsícem ale jaksi se v tom plácá, vypadá to že se budu muset podívat na auto solo bez jakýchkoliv zkušeností. :roll:

Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Také bych rád věděl zda se vůbec v ČR dá sehnat diagnostika co Lacetti v naftě přečte, zatím jsem našel všechno na benzínovou verzi.

Předem děkuji, :)
Reklama

conpet
Kontaktovat uživatele:

Re: Chevrolet Lacetti náhlé zhasnutí motoru

Příspěvek od conpet »

Málo informací, může to být 1000 věcí. Když motor běží zkusit zahýbat kabeláží. Hledá se to blbě ale co čerpadlo paliva ? Nebo nějaká kostra - kabel s očkem a šroubem na kostru.
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
LordMMX
Kontaktovat uživatele:

Re: Chevrolet Lacetti náhlé zhasnutí motoru

Příspěvek od LordMMX »

no diagnostika má aj také niečo ako live data, treba ju pripojiť, naštartovať a urobiť test.

mne sa chyba map senzoru ukázala na evande len v momente keď mu preskočilo - motor stratil ťah, triaslo s ním, na voľnobeh zhasínal. akonáhle záchvat map senzoru prešiel, tak motor zase išiel pekne a žiadna chyba v pamäti nebola. dokonca check nesvietil ani keď prebiehal problém. až jazda s pripojenou diagnostikou úplne náhodne odhalila čo ten problém spôsobuje lebo sa prejavil...

inak pokiaľ to nemá ťah, prípadne pri žiadosti o výkon (záťaž) chcípne, zameral by som sa na palivové čerpadlo. a aj všetky kostry by som prešiel.
Daewoo Lacetti Premiere 2011 (Cruze)
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
Daewoo nie je len značka... je to životný štýl !! :)
ex: Leganza, 2x Evanda, Lanos, Corsa, Nexia, Espero, Marea
Odpovědět

Zpět na „Lacetti (Nubira 3)“